За резервации и запитвания:

Тел: 0879034003

Български


За Калофер

Илийковата къща се намира в град Клофер . Сгушен в подножието на южните склонове на Стара планина, градът се намира на 56 км от град Пловдив,0,5 км от главния подбалкански път свързващ София с Черно море и на 25 км от град Хисар популярен с лечебните си минерални извори. Калофер е известен с чистия си балкански въздух, който е особено подходящ за хора страдащи от астма.


Основан през 1533г, Калофер е опожаряван 3 пъти от турците , но всеки път е съграждан наново и е съхранил високия и чист български дух, упоритост и вековни традиции.


Калофер е известен не само с невероятната си природа, но и с красивите си църкви и манастири.
Градът е важна отправна точка за много пешеходни маршрути в областа на Централен Балкан – към хижа” Рай”, водоскока “Райското пръскало”, връх “Ботев” и резервата “Джендема”. За любителите на красивата природа е специално построената еко пътека “Бяла река”, която започва малко след мъжкия манастир “Свето Рождество Богородично” и минава през една от най-живопистните местности на “Джендема”.

Град Калофер и Илийкова къща предлага още:

Летене с парапланер

Ако сте решили да се полюбувате на красива България от високо и да покачите нивото на адреналина си, ние Ви предлагаме полет с парапланер. Сами решете кой вид е най-подходящ за вас.

  • Панорамен полет – трае 15-20 мин спокойно летене. Цена 110лв.
  • Акро полет – трае 5-15 мин, като се изпълняват различни акробатични фигури. Този полет осигурява допълнителна доза адреналин. Цена 140лв.
  • Прелет – този полет може да продължи повече от 1 час, като се прелитат от 10-30 км и гарантира абсолютно сливане с природата. Цена 150лв

.
Имайте предвид, че времето е величина, която не подлежи на нашия контрол. Ако времето позволява, то полетите могат да се заяват няколко дни предварително.
Всеки гост на Илийкова къща ползва 10% намаление от посочените по-горе цени (ако сте заявили полета чрез нас).

Конен туризъм

Изберете един от следните маршрути за да се насладите на чистия въздух и красотата на Калоферския Балкан. Предлагаме ви маршрути от 1 час и 30 мин, 2 часа, 3 часа, еднодневен и др.
Цената за 1 човек (респективно 1 кон) е 15 лв за 1 час.

  • Маршрут “Малкото манастирче” – 1 час и 30 мин.
  • Панорамен маршрут – 2 часа
  • Маршрут по “Царския път” – 3 часа
  • Еднодневен маршрут до х. Рай – 50 лв.

Изисква се възраст над 10 год и предварително заявяване от 5 дни минимум

Качване до връх Ботев, Кадемлийското пръскало и други красиви места в Стара планина с джип.

Комбинация от пешеходен маршрут + джип през връх Ботев и слизане през Тарзанова пътека до хижа Рай.
Цена 180лв (максимум 5 човека в джип).


Reservatin

За контакти

 

   Тел: 0879034003

   Email: kaloferhouse@gmail.com

 

Follow Us

  • Facebook
  • Google+